- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- Sıvı yağ
Üzerine
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
1-Cam kaseye yumurtayı kırıp şekeri ekliyoruz ve renk değiştirip köpürene kadar çırpıyoruz.
2-Ardından üzerine katı gıdaları eleyerek ekliyoruz yani un, kabartma tozu, vanilya ekliyoruz. Kakaoyu elemeden ekliyoruz
3- Sütü de eklenip iyice karıştırıyoruz. Harcımız hazır
4-Fincanlara iyice bol bol sıvıyağ ile yağlıyoruz ve fincanların yarısına gelecek şekilde kek harcını koyuyoruz.
5- Fincanları tencereye güzelce yerleştiriyoruz ve fincanların yarısına gelecek kadar soğuk su tencereye dolduruyoruz.
6-Ocağa tencereyi yerleştirip yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
7- Pişen ve soğuyan kekleri fincanlardan çıkarıp üzerini rendelenmiş çikolata parçaları ve hindistan ceviziyle süslüyoruz
Afiyet olsun.






0 yorum:
Yorum Gönder