
Malzemeler
- Yarım paket çubuk makarna
- 100 gr. kaşar peyniri
- 100 gr. beyaz peynir
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
Hazırlanışı
1-Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlıyoruz. (Makarna suyu çok faydalı olduğu için çorbalarda kullanılabilir bu yüzden sizde dökmeyin)
2-Haşladığımız makarnaları karıştırma kabına alıp üzerine rendelenmiş peynirler, tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu eklenip karıştırıyoruz.
3-Tavaya bir kaşık yağın yarısı koyup eritiyoruz ve üzerine makarnanın yarısı döküyoruz. Tavaya iyice yerleşsin diye elimizle bastırıyoruz.
4-Makarnanın bir tarafını kızartıktan sonra makarnayı bir tabağa çevirmek için alıyoruz ve kalan yağı tavaya sürüyoruz.
5-Bir kaba yumurta kırıp ve aynı ölçüde tuz, karabiber ekleyip çırpıyoruz, ( tuz ve baharatlar 1 çay kaşığı olmalı ) maydanozların bir kısmını da yumurtalı karışıma ekliyoruz ve çırpıyoruz.
6-Yağladıgımız tavaya makarnanın kızarmayan tarafını altta kalacak şekilde yerleştirip üzerine yumurtalı karışımı döküyoruz.
7-İyice yayılan yumurtalı karışım ve makarnayı üzerini örtüp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
8-Piştikten sonra afiyetle yiyoruz. Bu tarif için önceki günden kalmış makarnalarda rahatlıkla kullanılır. Akşamdan kalmış makarnalarda bu tarifle harika sonuç alabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder