23 Şubat 2016 Salı

Ana Ocağı Islak Hamburger Tarifi

islak hamburger tarifi

Köfte için

  • 250 gr dana döş kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı kimyon
Sos için

  • 2 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet hamburger ekmeği
Yapılışı 

1-Hamburger köftesi için kıymayı ve diğer  tüm malzemeleri derin bir kaba alıp  iyice yoğuruyoruz. İyi yoğuruyoruz çünkü iyi yoğurulmaz ise köfte dağılır.

2-Köfteden yuvarlak büyük parça koparıp şekil veriyoruz. Şekil verme işlemi ya kavanoz kapağı ile yada çaydanlık kapağı ile yapılmalı. Yani kapağın içine köfte harcı doldurulur ardından şekil ve boyut buna göre ayarlanıyor.

3- Bu işlemi yaparken köftenin biraz kalın olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü ıslak hamburgerin özelliği  köftenin dışının  güzel pişip içinin  sulu kalmasıdır.

4-Sos için sıvı yağ tavaya alıp  rendelediğimi  sarımsakları ilave edip  yakmadan kavuruyoruz.

5-Kavurduğumuz  sarımsaklara domates rendesi, salça ve ketçap eklenip karıştırıyoruz.Tuz ve karabiberi en son ekliyoruz. Sos kıvam alınca ocaktan alıyoruz.

6-Köfteleri kızgın tavada altını ve  üstünü pişiriyoruz.

7-Köfteleri ekmeklerin arasına koyup ekmeğin altını sosa batırıyoruz.

8-Kapaklı bir tencereye yağlı kağıt serip içine birazcık su damlatıyoruz ve sosa batırdığımız hamburgerleri tavaya alıyoruz. Hamburgerlerin üzerine de bir iki kaşık sos sürüp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağı yakıyoruz.

9-Hamburgerlerin 5 dakika demlenerek sosu çekmesi sağlıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.

10- Yemeye hazır ıslak hamburger afiyet olsun.

Bunlarada Göz Atin:

0 yorum:

Yorum Gönder