22 Şubat 2016 Pazartesi

Ana Ocağı Fıstıklı Tavuk Tarifi

Malzemeler 
  • 1 adet dolmalık biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı Nişasta
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 avuç fıstık
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı 

1- Öncelikle dolmalık biberi ve kırmızı biberi ve  yeşil  soğanı ince ince kıyıyoruz.

2-Ardından soğan ve sarımsağı zar şeklinde küçük küçük doğrayıp kenara beklemeye alıyoruz.

3-Tavuğu da kuş başı doğruyoruz. Tavuğu hijyen açısından en son doğramamız gerekir.

4- Doğranmış tavukları önce elma sirkesi ile ovuyoruz. Ardından marineye buluyoruz.

5-Tavuğun sosu yani marine için; Bir kaseye yumurtanın sarısı, nişasta, tuz ve zencefil alıp çırpıyoruz ve sıvı yağ ile açıyoruz.

6-Sac tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz ısınan sac tavaya fıstıkları ve sebzeleri ekleyip  soteliyoruz ve tabağa alıyoruz.

7-Daha sonra saca yağ ekleyip tavukları da soteliyoruz.

8-Tavuğun  üzerine sotelenen sebzeleri tekrar ekleyip biraz daha soteliyoruz.

9-İsteğe bağlı 1 kaşık domates sos eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun

ana ocagi fistikli tavuk
fistikli tavuk tarifi
fistikli tavuk tarifi

ana ocagi

0 yorum:

Yorum Gönder