- 1 adet dolmalık biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı elma sirkesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Nişasta
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 avuç fıstık
- Sıvı yağ
1- Öncelikle dolmalık biberi ve kırmızı biberi ve yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz.
2-Ardından soğan ve sarımsağı zar şeklinde küçük küçük doğrayıp kenara beklemeye alıyoruz.
3-Tavuğu da kuş başı doğruyoruz. Tavuğu hijyen açısından en son doğramamız gerekir.
4- Doğranmış tavukları önce elma sirkesi ile ovuyoruz. Ardından marineye buluyoruz.
5-Tavuğun sosu yani marine için; Bir kaseye yumurtanın sarısı, nişasta, tuz ve zencefil alıp çırpıyoruz ve sıvı yağ ile açıyoruz.
6-Sac tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz ısınan sac tavaya fıstıkları ve sebzeleri ekleyip soteliyoruz ve tabağa alıyoruz.
7-Daha sonra saca yağ ekleyip tavukları da soteliyoruz.
8-Tavuğun üzerine sotelenen sebzeleri tekrar ekleyip biraz daha soteliyoruz.
9-İsteğe bağlı 1 kaşık domates sos eklenip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Afiyet olsun





0 yorum:
Yorum Gönder