Misafir ikramları için çok kısa sürede hazırlanabilen, pratik bir salata.
Malzemeler
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı kaynar su
1 su bardağı suyu süzülmüş hazır garnitür
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
istenilen miktarda küçük doğranmış salatalık turşusu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
dereotu
tuz
Yapılışı
Kuskusu sıvıyağ ile birlikte tencereye koyup kısık ateşte 1-2 dakika çeviriyoruz.(rengi değişmesin) Üzerine kaynar su koyup, tuzunu ekliyor ve kısık ateşte suyunu çektirip, ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar demlendirip, kapağını açıyoruz ve arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
Sarmısakları ezip yoğurta katıyoruz. Garnitür, salatalık turşusu ve sarmısaklı yoğurdu, soğumuş olan kuskus ile karıştırıyoruz. Üzerini dereotuyla süsleyebiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder