22 Şubat 2016 Pazartesi

Ana Ocağı Çıtır Tavuk Tarifi

Malzemeler
  • 1 tam tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri baharatı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için
  • 4 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Sıvı yağ
Yapılışı 

1-Tavuk etini  önce bıçakla kuşbaşı doğrayıp  sonra satırla kıyma haline getiriyoruz. Bunun için marketlerde kıyma çektirebilirsiniz.

2-Bir kaba kıyma, yumurta, sıvıyağı ve baharatları eklenip iyice yoğuruyoruz  harç haline getirip köfte yapıyoruz.

3-Köfteye yuvarlak şekil verip önce beyaz una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son da galeta ununa batırıyoruz.

4-Ardından  kızgın  yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
citir tavuk tarifi
nagit tarifi
ana ocagi citir tavuk
citir tavuk

0 yorum:

Yorum Gönder