23 Şubat 2016 Salı

Ana Ocağı Manolya Tatlısı

monolya tatli

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kepekli bisküvi
  • Çilek 

Hazırlanışı 

1-Muhallebimiz için sütü tencereye boşaltıyoruz ve üzerine unu, nişastayı, şekeri  yumurtayı eklenip topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz.

2-Karıştırma işlemi tek yöne yaparsak kıvam ve şekil açısından daha güzel olur.

3-İyice karıştırdığımız  malzemeleri ocağın üzerine alıp yavaş ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

4-Diğer yanda bisküvileri poşete koyup ve poşetin havasını alıp  tahta kaşıkla dövüyoruz. Poşetin havası alınmazsa poşet patlar.

 5- Daha sonra Ilık muhallebiye sırasıyla  vanilya ve kremayı eklenip karıştırıyoruz. Krema ve vanilya muhallebiyle iyice bütünleşmelidir.

6- Çilekleri dilimliyoruz( istenilen meyve olabilir bu tatlıya en çok muz ve çilek yakışıyor)

7-Servis bardağına sırasıyla önce bir kepçe muhallebi koyuyoruz ardından çilekleri dizip bisküvi kırıntıları koyuyoruz. Ardından tekrar bu şekilde bir kat daha çıkıyoruz(muhallebi+çilek+bisküvi) Tekrar bir kepçe muhallebi koyup üzerini çilek ve bisküvi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

manolya tatlisi

manolya

manolya tatlisi

ana ocagi tatli

manolya tatlisi

0 yorum:

Yorum Gönder