
Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı krema
- 2 paket vanilya
- 1 paket kepekli bisküvi
- Çilek
Hazırlanışı
1-Muhallebimiz için sütü tencereye boşaltıyoruz ve üzerine unu, nişastayı, şekeri yumurtayı eklenip topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz.
2-Karıştırma işlemi tek yöne yaparsak kıvam ve şekil açısından daha güzel olur.
3-İyice karıştırdığımız malzemeleri ocağın üzerine alıp yavaş ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
4-Diğer yanda bisküvileri poşete koyup ve poşetin havasını alıp tahta kaşıkla dövüyoruz. Poşetin havası alınmazsa poşet patlar.
5- Daha sonra Ilık muhallebiye sırasıyla vanilya ve kremayı eklenip karıştırıyoruz. Krema ve vanilya muhallebiyle iyice bütünleşmelidir.
6- Çilekleri dilimliyoruz( istenilen meyve olabilir bu tatlıya en çok muz ve çilek yakışıyor)
7-Servis bardağına sırasıyla önce bir kepçe muhallebi koyuyoruz ardından çilekleri dizip bisküvi kırıntıları koyuyoruz. Ardından tekrar bu şekilde bir kat daha çıkıyoruz(muhallebi+çilek+bisküvi) Tekrar bir kepçe muhallebi koyup üzerini çilek ve bisküvi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder