
Malzemeler
- 500 gram kuzu kuş başı
- 5-6 adet kalın patlıcan
- 4-5 adet domates
- 3-4 adet dolmalık biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 soğan
- 2 çorba karışık salça
- Tuz
- Tane karabiber
- Kızartma için sıvı yağ
1-Patlıcanları alacalı soyup doğrayıp tuzlu suya yatırıyoruz.
2-Biberleride doğruyoruz.
3- Tencereye soğanı doğrayıp et ile kavuruyoruz. Ardından salçayı ilave edip etin üzerini geçecek kadar su koyuyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.
4-Domatesleri rendeleyip ayrı tencereye alıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
5-Biberleri ve patlıcanların suyunu süzüp kızartıyoruz fırın kabının köşelerine diziyoruz.Orta boş kalacak.
6-Tepsinin ortasına pişen etleri ve domates sosunu koyup fırında 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder