23 Şubat 2016 Salı

Zahide İle Yetiş Hayata Fisun Fırat Sivas Kebabı Tarifi

sivas kebabi tarifi

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuş başı 
  • 5-6 adet kalın patlıcan 
  • 4-5 adet domates
  • 3-4 adet dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 soğan 
  • 2 çorba karışık salça 
  • Tuz 
  • Tane karabiber
  • Kızartma için sıvı yağ 
Hazırlanışı 

1-Patlıcanları alacalı soyup doğrayıp tuzlu suya yatırıyoruz.

2-Biberleride doğruyoruz.

3- Tencereye soğanı doğrayıp et ile kavuruyoruz. Ardından salçayı ilave edip etin üzerini geçecek kadar su koyuyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.

4-Domatesleri rendeleyip ayrı tencereye alıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

5-Biberleri ve patlıcanların suyunu süzüp kızartıyoruz fırın kabının köşelerine diziyoruz.Orta boş kalacak.

6-Tepsinin ortasına pişen etleri ve domates sosunu koyup fırında 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder