
Evde kolaylıkla hazırlayıp,içinde o mu var bu mu var diye endişelenmeden,ailenize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz,ee tabiatı ile herkesin sevdiği nefiss ev usulü kebabımız var bugün...
Malzemeler
-750 gr kadar az yağlı dana kıyma(koyun eti pek tercih etmiyorum)
-1 tane rendelenmiş kuru soğan
-4 diş ezilmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı(tepeleme)acı biber salçası
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
-10 tane yassı çöp şiş
Salcali Bulgur Pilavi icin:
-1 yk tereyağ
-1 yk domates salçası
-1 su bard.pilavlık bulgur
-1 çay kaşığı karabiber
-2 su bard.su
-yeteri kadar tuz
Yapilisi
kebap için tüm malzemeyi karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz,daha sonra eşit miktarda yaptığımız kıyma bezelerini şişlere takıyoruz.elimizi arasıra ıslatıp iyice şişe yapışmasını sağlıyoruz ki dağılmasın.bu işlemden sonra yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz kebaplarımızı.bu arada bulgur pilavımızı pişirip demlenmeye bırakıyoruz.dinlenen kebaplarımızı yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 250c lik fırında ara sıra çevirerek pişiriyoruz..
Yanında ev yapımı lavaşımız,ayran,soğan piyazı ve pilavımızla lezzetli bir akşam yemeği yiyoruz
Toptan Kelle Eti Kıyması Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır
YanıtlaSil