23 Şubat 2016 Salı

Ana Ocağı Ballı Tahinli Katmer Tarifi

katmer tarifi
Malzemeler 

  • 1 kase bal 
  • 1 kase tahin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Tereyağı 
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

1-Bir kabın içine unu tuzu mayayı alıp yeteri kadar su ilave edip yoğuruyoruz. Burada dikat edilmesi gereken nokta tuz mayanın üzerine gelmemeli yoksa hamur kabarmaz.
2- Yumuşak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 
3- Merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz.
4-Hamurun ortasına tahin ve bal sürüyoruz.
5- Daha sonra hamuru içe doğru sarıp rulo yapıyoruz ve iki taraftan sarmaya başlıyoruz. Yani başından ve sonundan ortaya kadar sarıyoruz.
6-Merdaneyle son kez yuvarlanmış hamuru üstten açıyoruz ve kızgın tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
7-Üzerine tereyağını sürüyoruz.
Afiyet olsun.
katmer tarifi
ana ocagi katmer

0 yorum:

Yorum Gönder