
Malzemeler
- 1 kase bal
- 1 kase tahin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- Tereyağı
- Aldığı kadar un
Yapılışı
1-Bir kabın içine unu tuzu mayayı alıp yeteri kadar su ilave edip
yoğuruyoruz. Burada dikat edilmesi gereken nokta tuz mayanın üzerine
gelmemeli yoksa hamur kabarmaz.
2- Yumuşak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
3- Merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz.
4-Hamurun ortasına tahin ve bal sürüyoruz.
5- Daha sonra hamuru içe doğru sarıp rulo yapıyoruz ve iki taraftan
sarmaya başlıyoruz. Yani başından ve sonundan ortaya kadar sarıyoruz.
6-Merdaneyle son kez yuvarlanmış hamuru üstten açıyoruz ve kızgın tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
7-Üzerine tereyağını sürüyoruz.


0 yorum:
Yorum Gönder