
Hamuru için
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- 2 demet pırasa
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
1-İçi için pırasaları ortadan dörde bölüp, pırasaları doğruyoruz.
2-Doğradığımız pırasaları yıkayıp süzüyoruz.
3-Pırasaları bir tencereye alarak biraz kavuruyoruz.Sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip soğuması için bekliyoruz.
4-Hamurumuz için suyu bir kaba koyup üzerine tuzu ekliyoruz, ardından unu koyarak yoğuruyoruz
5-Yoğurduğumuz hamura 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip yağlıyoruz.
6-Yağlanan hamuru üçe bölüp beze yapıyoruz.
7- Bezelediğimiz hamurları yuvarlayıp açıyoruz.
8-Başka bir tarafta bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı koyarak eritiyoruz.
9- Açtığımız hamurların üzerine erimiş yağdan sürüp, üst üste koyuyoruz. Sadece en üste koyduğumuz hamura yağ sürülmeycek.
10-Sonra hamurları en az 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurun üzerini unlayıp, nişasta serpip hamuru açabildiğiniz kadar açıyoruz.
11-Tavadaki erittiğimiz yağdan açtığınız hamurun üzerine sürüyoruz ve açtığımız hamurun bir tarafına pırasaları koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
12-Sardığımız hamuru tepsiye gül şeklinde yerleştiriyoruz.
13-Yerleştirdiğimiz hamuru dört parmak kalınlığında bıçakla hafif kesip üzerine erittiğiniz yağdan sürüyoruz.
14-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 40 dakika pişirip afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder