23 Şubat 2016 Salı

Nurselin Mutfağı Pırasalı Boşnak Böreği

nurselin mutfagi bosnak boregi

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
İç harç için
  • 2 demet pırasa
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı 

1-İçi için pırasaları ortadan dörde bölüp,  pırasaları doğruyoruz.

2-Doğradığımız pırasaları yıkayıp süzüyoruz.

3-Pırasaları bir tencereye alarak biraz kavuruyoruz.Sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip soğuması için bekliyoruz.

4-Hamurumuz  için suyu bir kaba koyup üzerine tuzu ekliyoruz, ardından unu koyarak yoğuruyoruz

5-Yoğurduğumuz hamura 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip yağlıyoruz.

6-Yağlanan hamuru üçe bölüp beze yapıyoruz.

7- Bezelediğimiz hamurları yuvarlayıp açıyoruz.

8-Başka bir tarafta bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı koyarak eritiyoruz.

9- Açtığımız hamurların üzerine erimiş yağdan sürüp, üst üste koyuyoruz. Sadece en üste koyduğumuz hamura yağ sürülmeycek.

10-Sonra hamurları  en az 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurun üzerini unlayıp,  nişasta serpip hamuru açabildiğiniz kadar açıyoruz.

11-Tavadaki erittiğimiz yağdan açtığınız hamurun üzerine sürüyoruz ve açtığımız hamurun bir tarafına pırasaları koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

12-Sardığımız hamuru tepsiye gül şeklinde yerleştiriyoruz.

13-Yerleştirdiğimiz hamuru dört parmak kalınlığında bıçakla hafif kesip üzerine erittiğiniz yağdan sürüyoruz.

14-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 40 dakika pişirip afiyetle yiyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder