23 Şubat 2016 Salı

Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi

nurselin mutfagi sogan kebabi tarifi

Malzemeler

  • 1,5 kg ceviz büyüklüğünde kuru soğan
  • İçin İçin;
  • 1 kg kuzu zırh kıyması
  • Tuz
Sosu için 
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı 

1-Soğanların kabuklarını tamamen soymadan fazlalık olan kabuklarından biraz  temizliyoruz.

2-Baş kısımlarını ve altlarını alıp ortasını tamamen ayrılmayacak şekilde bıçakla kesiyoruz.Yani orta kısımı genişletiyoruz.

3-İçi için kıymaya tuz ekleyip yoğuruyoruz.

4- Soğanların bıçakla açtığınız kısmına kıymalı harcı koyup tepsiye yerleştiriyoruz.

5--Sos için bir kaba nar ekşisi, salça, zeytinyağı , tuz ve suyu koyup karıştırıyoruz.

 6-Yaptığımız sosu soğanların üzerine döküp 200 derecede ki fırına vererek pişiriyoruz.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder