
Malzemeler
- 1,5 kg ceviz büyüklüğünde kuru soğan
- İçin İçin;
- 1 kg kuzu zırh kıyması
- Tuz
Sosu için
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Bir tatlı kaşığı tuz
1-Soğanların kabuklarını tamamen soymadan fazlalık olan kabuklarından biraz temizliyoruz.
2-Baş kısımlarını ve altlarını alıp ortasını tamamen ayrılmayacak şekilde bıçakla kesiyoruz.Yani orta kısımı genişletiyoruz.
3-İçi için kıymaya tuz ekleyip yoğuruyoruz.
4- Soğanların bıçakla açtığınız kısmına kıymalı harcı koyup tepsiye yerleştiriyoruz.
5--Sos için bir kaba nar ekşisi, salça, zeytinyağı , tuz ve suyu koyup karıştırıyoruz.
6-Yaptığımız sosu soğanların üzerine döküp 200 derecede ki fırına vererek pişiriyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder