Siyah Noktalardan ve Cillerden Kurtulun..

Çilek, elma, armut ve salatalığı kabuklarını katmadan rendeliyoruz. Daha sonra....

Göz Sağlığınız İçin Bunlari Mutlaka Yapın

Birçok şarkıya konu olan gözlerimiz; bizim Dünyaya açılan pencerelerimizdir. Herkes için çok önemli ve herkesin en çok dikkat ettiği organlardan biridir....

Nefis Portakalli Browni Tarifi

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurtaları şekerle....

Nefis Hamburger Tarifi..

Hamurumuz için unu genişçe bir kaba alıp ortasını açıyoruz ve ortasına sütü döküyoruz. Yavaşça sütü un ile yoğurmaya başlıyoruz....

Kadınlarda Tüylenme Sorunu Ve Tedavi Yolları...

Erkek tipi kıl olarak kabul edilen ve kadınların baş belası haline gelen kıllar ciddi estetik sorunudur. Tüylenme.....

27 Şubat 2016 Cumartesi

Nefis Revani Tarifi

Malzemeler:

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3,5 kahve fincanı irmik
3,5 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
(arzu ederseniz hamura biraz ceviz içi de ekleyebilirsiniz)
Şerbeti İçin:
8 kahve fincanı toz şeker
9 kahve fincanı su
birkaç damla limon suyu
Süslemek İçin:
Hindistan cevizi
 
Yapılışı:

-Öncelikle şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım. (Su ve şeker kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve kıvam alana kadar kaynatmaya devam edelim.)
-Yumurta ve toz şekeri çırpalım. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip normal kek hamuru kıvamını elde edelim. (Ben biraz da ceviz içi ekledim)
-Pişireceğimiz tepsi veya borcamı yağlayalım ve hamurumuzu dökelim.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim.
-Fırından çıkan kekimizi dilmleyelim ve sıcak kekimize soğumuş olan şerbetimizi dökelim.
-Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim.
Afiyetler olsun :)
 

Saçaklı Poğaça Tarifi


Hep aklımdaydı bu poğaçayı yapmak. Sonunda yaptım. Mayalı hamura hep bayılırım zaten ama bu bambaşka oldu. Görselliğine zaten lafım yok. Bundan sonra bu hamuru her türlü sandviç vs. tarfilerimde de kullanıcam. Biz çok beğendik demenizi şiddetle tavsiye ederim.

Hamuru İçin Malzemeler:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı

****Tüm bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan yumurtadan küçük bezeler alıp yuvarlak şekil verelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180derece fırında pişirelim.

****Pişen poğaçalarımızı tam koparmadan ortalarindan keselim ve içine sevdiğimiz bir peynirden koyalım. (Ben kaşar peyniri&beyaz peynir karışımı kullandım)

****Kestiğimiz kenarlara krem peynir sürelim.

****Maydanoz&kaşar peyniri karışı hazırlayalım ve krem peynir sürdüğümüz kısımları bu karışıma batıralim.

Hepsi bu kadar.... Afiyetler olsun

Tavuk Göğsü Tarifi


Malzemeler
·3 çorba kaşığı tereyağ veya yarım paket margarin
·2 kahve fincanı un
·1 litre süt
·4 kahve fincanı toz şeker
Üzerini Süslemek İçin
·Rondodan geçirilmiş halley (müthiş yakışıyor)
·Dilerseniz fındık,ceviz vs. ile de süsleyebilirsiniz.

Yapılışı
~Yağı eritip unu ekliyoruz ve hafif sararıp kokusu çıkana kadar kavurun.
~Yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırarak sütü ilave edin.
~Şekerini de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
~Ocaktan alıp mikserle yaklaşık 20-25dk çırpın. İşin püf noktası çırpmakta. Ne kadar çok çırparsanız o kadar orjinal bir tavuk göğsünüz olur.
~Kaselere veya kuplara koyun ve soğuduktan  sonra üzerlerini süsleyin ve dolaba koyun.
~İyice soğuyunca servis edebilirsiniz.
Sütlü tatlıların baş tacı olarak menüme ekliyorum. Denemezseniz bu lezzeti kaçırırsınız.
Afiyet olsun....

Nefis Aşüre Tarifi

     

Aşûre yapmak değil de, aşûrenin ayarını tutturmak zordur. Yüzlerce çeşit aşûre yemişizdir. Kimisi çok cıvık olur, kimisi çok şekerli, kimisi içine alakalı alakasız her türlü malzemeyi katar. Velhasıl kelam ben lezzeti test edilmiş ve onaylanmış aşağıdaki tarifi şiddetle herkese tavsiye ediyorum.
Şimdiden afiyet olsun.
Aşüre Tarifi

Malzemeler
750gr aşûrelik buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı kuru fasülye
1 çay bardağı pirinç
200gr kuru incir
200gr kuru kayısı
200gr üzüm kurusu
5 su bardağı şeker
1 adet portakal
15 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 çay bardağı süt
2 adet elma

Yapılışı
Kuru fasülye ve nohut düdüklü tencerede 30 dakika haşlanır ve dinlenmeye bırakılır.
Aşûrelik buğday 20 dakika haşlanır ve dinlenmeye bırakılır.
1 çay bardağı pirincin içine 4 çay bardağı su konularak kısık ateşte nişasta olana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Küp şeklinde doğranmış olan kuru incir, kuru kayısı ve üzüm kaynar suyun içine dökülerek 2 dakika kaynatılıp altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.
Aşûrelik buğdayın dinlendikten sonra yapıştığını göreceksiniz. Bu şekilde içine biraz soğuk su konulur ve açılana kadar yoğurulur. Üstünü geçecek kadar sıcak su, nohut ve kuru fasülye eklenir ve kaynaması beklenir.
Ardından sırasıyla ve yavaş yavaş;
Kayısı, incir ve üzüm
1 tam portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı portakal suyu
Süt
Karanfil
Kabuk tarçın
Şeker
Küp küp doğranmış elma
Eklenir ve dibi tutmasın diye sürekli karıştırılır. Elmadan sonra üç dakika daha kaynatılarak altı kapatılır ve soğuması beklenir. Üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir tencerenin kapağı açılarak karıştırılır. Ilıyana kadar bu işlem devam ettirilir. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde soğuk bir ortamda bir gece bekletilir.
Üzerini süsleme konusu da artık sizin zevkinize ve hayal gücünüze bırakıyorum.
Afiyet olsun....


Pratik Supangle Tarifi


                            
Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı tarifim var bugün sizlere. Home TV'deki programlara benzedi giriş cümlem sanki. :)

Hafta içi tatlı olarak hep en pratik tarifleri seçiyorum mecburen. Aksi halde vakit kalmıyor tatlıya. Bu tarife biz bayıldık. Tek başına supangle yapınca biraz içini bayıyor insanın. Fakat bunun altında keki var. İşte o çok hafifletiyor tadını.  Portakal kabuğunu da supangleye ekleyince lezzetine lezzet kattı.

Malzemeler:
*1 paket Dr. Oetker Supangle
*2,5 su bardağı süt (500 ml.)
*1 paket Dankek Mozaik Kek
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*Üzerini süslemek için hindistancevizi

Yapılışı:
*Öncelikle supanglemizi süt ile devamlı karıştırarak kıvamını alana dek pişirelim.
*Supangleyi ocaktan almadan 4-5 dakika önce portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
*Kekimizi birer parmak kalınlığında dilimleyip borcama dizelim.
*Üzerine supanglemizi yayalım ve dışarıda soğumaya bırakalım.
*Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
*Soğuduktan sonra servis edelim.

Ben borcamda yaptım. Fakat siz isterseniz kuplarda da yapabilirsiniz. Sunumu daha şık olur aslında ama dedim ya adı üstünde 'pratik' olduğundan ben borcamı tercih ettim. :)
Afiyet olsun....
                              
                               
                             

Dudak Bakimina Dikkat Edin !!

Havalar soğudu artık. En az ellerimiz kadar dudaklarımızda kuruyor. Ve yapılmaması gereken şeyi hepimiz yapıp; dudaklarımız kurudukça dilimizle ıslatarak aslında daha da fazla kurumasına sebep oluyoruz. Bu nedenle ben özellikle bu soğuk havalarda dudak nemlendiricilerimi asla yanımdan eksik etmiyorum. O kadar çok lipbalm denedim ki, en memnun kaldıklarımı paylaşmak istedim sizlerle.
                                     
Avene Cold Cream : Kesinlikle çok etkili. Eczaneden almıştım ve anında etkisini göstermeye başlıyor.

OHT Peptide3 : Dudak kuruluğundan ziyade duddakları dolgunlaştırmaya yarıyor. :) Bunu genelde geceleri yatmadan önce sürüyorum. Biraz yakıyor fakat bence işe yarıyaor!!!

Khiel's LIP BALM : Çok memnumun. Hemen etkisini gösteren bir krem. Anında yumuşatıveriyor dudaklarınızı. Dudak parlatıcısı yerine bile kullanabilirsiniz. Dudaklarınızı nemlendirirken parıl parıl yapıyor çünkü.Tadi da harika:)

BURT'S BEES : Ben ballı olanını almıştım. Tadı ve kokusu harika. Dudaklarıma da çok iyi geliyor. Fazla parlatmadığında rujunuzu sürmeden önce bile kullanabilirsiniz.

Veeee Hello Kitty Lip Balm : Pınar Ablamın hediyesi olan bu lip balm üzerindeki Hello Kitty resmi bile yetiyor bana. :) Kokusu karışık meyveli sakızların aynısı. Tadı da öyle. Bi sebebe gerek yok bunu almak için. Hello Kitty olması yeterli. :)

Ben asla makyaj çantamdan eksik etmiyorum dudak kremlerimi. Özellikle de kışın.... Siz de bu soğuklarda dudaklarınızı ihmal etmeyin olur mu?
                                     

Portakal Kabuğunda Çikolatalı Kek


Malzemeler:

*4 veya 5 adet portakal
*2 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ
*1/4 su bardağı Ayçiçek yağı
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı portakal suyu (süzgeçten geçirilmiş ve pürüzsüz olacak)
*80 gr bitter çikolata (eritilmiş olacak) (ben mikrodalgada erittim)
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*2/3 paket kabartma tozu
*Yarım portakal kabuğunun rendesi

Yapılışı :

*Portakalları ortadan ikiye kesip önce bıçak yardımıyla sonra ise bir kaşık yardımıyla içlerini boşaltalım. 
*Portakal kabuklarını dik duracak şekilde muffin kalıplarının içine yerleştirelim.
*2 yumurtayı ve toz şekeri 3-4 dk çırpalım.
*Tereyağını ve ayçiçek yağını ekleyelim.
*Süt, portakal suyu ve eritilmiş bitter çikolatayı da ilave edip çırpalım.
* Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. *İçlerini boşalttığımız portakal kabuklarının üzerinde birer parmak boşluk bırakarak kek hamurumuzu paylaştıralım.
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişirelim ve kürdan testi temiz çıkar çıkmaz fırından alalım.
*Üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi


Malzemeler :
2 adet yufka
Yarım su bardağı su ve sıvıyağ karışımı
 
Köftesi İçin:
350gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta 
1yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 adet püre haline gelmiş kapya biber
Maydanoz (ince kıyılmış)
Kıvam alması için ekmek içi veya galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve sevdiğiniz baharatlar

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş domates
Tuz
1 çay bardağı su

-Tereyağda sarımsağı biraz çevirelim ve salçayı ekleyip kavuralım.
-Domatesi de ekleyip pişirelim. Su ve kararbiberi de ilave ettikten sonra suyu da ekleyip kaynatalım.
Yapılışı
-Öncelikle köftemizi yoğuralim ve biraz buzdolabında dinlendirelim.
-Bir yufkayı tezgaha yayalım ve su&sıvıyağ karışımımız ile biraz ıslatıp D harfi şeklinde yufkayi katlayalım.
-D harfinin uzun olan kısmına köfte karışımımızın yarısını resimdeki gibi elimizle uzunlamasına yayalım ve yufkayı sigara böreği sarar gibi sıkı bir şekilde rulo şeklinde saralım.
-Diğer yufkamıza da kalan köfte karışımımız ile aynı işlemleri uygulayalim.
-1,5 parmak kalınlığında dilimlediğimiz yufkali köftelerimizi şişlerimize dizelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. 
-Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında iki tarafınıda iyice pişirelim. (Bir yüzü pişince diğer tarıfını çevirmemiz gerekiyor)
-Üzerine sosumuzdan gezdirip yanında yoğurt ile servis edelim.
Afiyet Olsun


Pratik Tavuk Kanat Tarifi


Malzemeler:
1 paket kanat
2 adet patates (parmak kalınlığında halka halka doğranmış olacak)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

Yapılışı:
-Salçaları,sarımsağı ve tüm baharatları ve birkaç kaşık suyu bir kapta karıştırın.
-Kanatları bu karışıma bulayıp teflon tencereye dizelim.
-Patatesleri de yine aynı karışıma bulayalım ve kanatların üzerine dizelim.
-Halka halka doğradığımız domatesleri ve jülyen doğranmış sivri biberleri de patateslerin üzerine dizelim.
-1 su bardağı suyu kalan salçalı karışımımız ile birlikte yemeğimizin üzerine dökelim ve tencereyi ocağa alalım.
-Yüksek ateşte kaynamaya başladığı an hemen altını en kısık ateşe getirelim ve kanatlar lokum gibi olana dek pişirelim.

Afiyet olsun....






Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası


-1 veya 1,5 su bardağı arpa şehriyeyi güzelce haşlayalım.
-Yoğurdumuza sarımsak ezip biraz tuz atalım iyice çırpalım.
-Şehriyelerimizi bu yoğurtla karıştıralım. (Su miktarını sevdiğiniz kıvamda ekleyebilirsiniz)
-Üzeri için tereyağ ve salçayı kavuralım.
-Nane ile süsleyip servis edelim.

Büyük küçük herkes bayılıyor. Afiyet olsun....

İslim Kebabı Kürdan Kebabı


Malzemeler:
3 adet kemer patlıcan (uzun kemer patlıcan olacak)
500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu olabilir)
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet doğranmış domates
2 adet ince doğranmış sivri biber
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar

Kızartmak İçin :
Sıvıyağ

Sosu İçin:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı un
1-1,5 su bardağı su

Yapılışı:
-Patlıcanları pijamalı şekilde soyalım ve uzunlamasına yarımşar santim kalınlığında dilimleyelim. (Ben uzun ince patlıcanlar almıştım ve her birinden 4er uzun dilim çıktı.)
-Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp iyice kurulayalım ve genişçe bir tencerede kızartalım. Ve yağını çekmesi için peçete serdiğimiz bir kaba alalım.
-Et sotesi için öncelikle tereyağında soğan ve sarımsakları kavuralım ve etimizi ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim.
-Yeşil biberimizide ilave ettikten sonra domateslerimizi de ekleyelim ve et sotemiz pişince ocaktan alıp biraz ılımasını bekleyelim.
- Artı (+) şeklinde patlıcanımızı düz bir zemine alalım. Ve tam ortaya bir tepeleme yemek kaşığı et sotemizden koyalım sonra bohça şekline getirip üzerine kürdan ve çeri domates batırıp fırın kabımıza alalım.
-Tüm patlıcan ve et soteyi bu şekilde bitirelim.
-Fırın kabımıza hazırlamış olduğumuz salçalı sosumuzu da ilave edip 190 derece önceden ısıtılmış fırında öncelikle üzerine alüminyum folyo kapatarak sonra da alüminyum folyoyu kaldırıp domateslerin iyice kızarmasını sağlayarak pişirelim.

Yanına da mis gibi bir pirinç ya da bulgur pilavı veeee tabi ki cacık. Afiyet Olsunn..