27 Şubat 2016 Cumartesi

Portakal Kabuğunda Çikolatalı Kek


Malzemeler:

*4 veya 5 adet portakal
*2 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ
*1/4 su bardağı Ayçiçek yağı
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı portakal suyu (süzgeçten geçirilmiş ve pürüzsüz olacak)
*80 gr bitter çikolata (eritilmiş olacak) (ben mikrodalgada erittim)
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*2/3 paket kabartma tozu
*Yarım portakal kabuğunun rendesi

Yapılışı :

*Portakalları ortadan ikiye kesip önce bıçak yardımıyla sonra ise bir kaşık yardımıyla içlerini boşaltalım. 
*Portakal kabuklarını dik duracak şekilde muffin kalıplarının içine yerleştirelim.
*2 yumurtayı ve toz şekeri 3-4 dk çırpalım.
*Tereyağını ve ayçiçek yağını ekleyelim.
*Süt, portakal suyu ve eritilmiş bitter çikolatayı da ilave edip çırpalım.
* Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. *İçlerini boşalttığımız portakal kabuklarının üzerinde birer parmak boşluk bırakarak kek hamurumuzu paylaştıralım.
*Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişirelim ve kürdan testi temiz çıkar çıkmaz fırından alalım.
*Üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder