
Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 demet ıspanak yaprağı
- 1 paket maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta ( beyazlar içine sarılarını üstüne)
- Aldığı kadar un
- 1 kalıp beyaz peynir veya 300 gr lor peyniri
- 10 tane kiraz domates
Hazırlanışı
1-Önce ıspanakları güzelce yıkayıp robottan ile çekiyoruz. Sonra suyunu süzüp kenara beklemeye alıyoruz.
2-Hamur malzemelerinin hepsini sırayla derin bir kaba alalım yumurta sarılarını üzerine sürmek için ayıralım.
3- Harca ıspanak suyunuda ilave edip yumuşak hamur yoğuralım.
4--Üzerine kapatıp biraz buzdolabında bekletelim.
5-Dolaptan hamuru alalım, mandalinadan biraz küçük bezelere ayıralım. Küçük bir tabak büyüklüğünde açalım.
6-Bıçakla 4 tane karşılıklı çentikler atalım. Her yaprağa iç koyalım, iç koyup uçları birleştirelim ve birleştirdiğimiz uçları, ortasına doğru kapatalım. Üstlerine domatesleri yerleştirelim.
7-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

0 yorum:
Yorum Gönder