24 Şubat 2016 Çarşamba

Zahide Yetiş'le Fisun Fırat Dört Yapraklı Yonca Tarifi

fisun firat yemek tarifleri

Malzemeler 


  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet ıspanak yaprağı
  • 1 paket maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( beyazlar içine sarılarını üstüne)
  • Aldığı kadar un
  • 1 kalıp beyaz peynir veya 300 gr lor peyniri
  • 10 tane kiraz domates

Hazırlanışı 
1-Önce ıspanakları güzelce yıkayıp robottan ile çekiyoruz. Sonra suyunu süzüp kenara beklemeye alıyoruz.

2-Hamur malzemelerinin hepsini sırayla derin bir kaba alalım yumurta sarılarını üzerine sürmek için ayıralım.

3- Harca ıspanak suyunuda ilave edip yumuşak hamur yoğuralım.

4--Üzerine kapatıp biraz  buzdolabında bekletelim.

5-Dolaptan hamuru alalım, mandalinadan biraz küçük bezelere ayıralım. Küçük bir tabak büyüklüğünde açalım.

6-Bıçakla 4 tane karşılıklı çentikler atalım. Her yaprağa iç koyalım, iç koyup uçları birleştirelim ve birleştirdiğimiz uçları, ortasına doğru kapatalım. Üstlerine domatesleri yerleştirelim.

7-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

dort yaprakli yonca

0 yorum:

Yorum Gönder