
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için
- 2 tane domates rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 100 gram dilimlenmiş sucuk
- 1 kase dilimlenmiş taze kaşar
Hazırlanışı
1-Hamur için öncelikle unu, yoğurdu, tuzu sıvı yağ ve mayayı geniş kaba alıp yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmayacak şekilde olacak eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyin.
2- Hamuru kenara alıp dinlendiriyoruz.Sos için İki adet domatesi alıp rendeliyoruz.
3-Rendelediğimiz domatesleri iki çorba kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada karıştırarak pişiriyoruz. Pişmeye başlayınca tuzunu ve karabiberi ilave ediyoruz.
4-Piştikten sonra ocağı kapatıp kekiği ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kenarda beklemeye alıyoruz.
5- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle beze haline getiriyoruz.
5- Sonra her bezenin üzerine kaşıkla sos sürüp dilimlenmiş sucukları yerleştiriyoruz. En son dilim kaşarları da düzgünce yerleştirip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder