
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 demet ıspanak yaprağı
- 1 kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1kutu krema
Hazırlanışı
1-Şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp iyice çırpıyoruz.
2-Sıvı yağ ve yıkanmış temiz ıspanak yapraklarını rondoya atıp çekiyoruz.
3-Çektiğimiz ıspanakları ve sütü yumurtalı karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
4-Unun içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp, harcın üzerine eliyoruz. Harcımızı iyice karıştırıyoruz.
5-25x28 cm çaplarında yuvarlak kek kalıbına döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.
6-Krema için; vanilya ve krema hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
7- Kaynayınca çırpma kabına alıp ılımasını bekliyoruz.
8- Ilıyınca krema ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
9-Pişen kekimizin kabarmış kısmını bıçakla kesip rondodan çekiyoruz.
10- Pişmiş kekimizin ortasından kesip iki eşit parça elde ediyoruz. Ortasına ve üstüne düzgünce krema sürüyoruz.
11- Rondodan çektiğimiz kırıntılar ve istenilen meyveler ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder