
Malzemeler
- 1 su bardağı fındık ezmesi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı fındık yağı veya sıvı yağ
- 80 gram bitter çikolata
Yapılışı
1- ilk olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü eritmek demek bir tencereye su koyup kaynatılır, su olan tencerenin içine sığacak büyüklükte başka tencerenin içine çikolata koyulur ve çikolata alttaki suyun sıcaklığının etkisiyle erir.
2-Fındık ezmesi hazır değilse fındık ezmesi hazırlanır. Bunun için fındıklar poşete koyulur ve poşetin havası alınır. Poşetin ağzı kapatılır ve tahta kepçeyle dövülür.Yada robottan çekilir. Püf nokta fındıkların yağı çıkmalıdır.
3-Eriyen sıcak bitter çikolatanın içine fındıkları koyuyoruz ve çok iyi karıştırıyoruz.
4-Ardından pudra şekerinin ve fındık yağının yarısını koyup tekrar karıştırıyoruz. Yarısını koymakta ki amaç çikolata donmadan iycene karıştırmak.
5-Sonra pudra şekerinin ve fındık yağının kalanını ve kakaoyu ekleyip karıştırıp işlemi bitiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder