
Malzemeler
- 2 su bardağı bezelye
- 1/2 kg dana eti (benim genelde tercihim antrikot bu bana annemden kalma bir alışkanlık vazgeçemiyorum dileyen kuzu etiyle de pişirebilir...)
- 1 baş kuru soğan
- 1 diş sarımsak (buda benim vazgeçilmezim)
- 1 adet kesme şeker
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- Arzunuza göre baharat pul biber ve karabiber ,kekik
- Kaynamış su
Yapılışı :
Hemen
hepimizi çok sevdiği bezelyeyi tazeyken alıp ayıkladıktan sonra
buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklamaya bayılırız biz ev
hanımları…
Dondurucudan bir paket bezelyeyi çıkartıp tenceremize koyduktan sonra üzeri çıkana kadar su koyup kaynatalım şoklama yapalım ki buzdolabı kokusu gitsin ve ilk günkü tazeliğinde yemeğimizin lezzetini alalım…Şoklama işlemi sonrasında bezelyemizi süzelim…Patates ve havucumuzu doğrayalım …
Soğanları ve sarımsağımızı yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz…
Salçamızı ve kesme şekerimizi de ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca havuçlarımızı ilave edip biraz kavuralım ve ardından patates ve bezelyemizi de ekleyelim üzerlerine ekleyin et ve bezelyemiz istediğimiz kıvama gelince tuzunu ve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...
Dondurucudan bir paket bezelyeyi çıkartıp tenceremize koyduktan sonra üzeri çıkana kadar su koyup kaynatalım şoklama yapalım ki buzdolabı kokusu gitsin ve ilk günkü tazeliğinde yemeğimizin lezzetini alalım…Şoklama işlemi sonrasında bezelyemizi süzelim…Patates ve havucumuzu doğrayalım …
Soğanları ve sarımsağımızı yemeklik doğrayıp sarımsağımızıda ince kıyıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım... Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz…
Salçamızı ve kesme şekerimizi de ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.... Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar pişiriyoruz... Etler yumuşayınca havuçlarımızı ilave edip biraz kavuralım ve ardından patates ve bezelyemizi de ekleyelim üzerlerine ekleyin et ve bezelyemiz istediğimiz kıvama gelince tuzunu ve baharatları ilave edip biraz daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz...
Afiyet OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder