Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı badem
- 8 adet incir
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet sivri biber ( mümkünse acı olsun)
- 1,5 adet limon
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze soğan
- 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Koruk Ekşisi Sosu
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı: İki su bardağı Reis buğdayı akşamdan ıslatalım ve ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla orta dereceli teşte suyunu çekene kadar haşlayalım …
Salatamız için gerekli olan yeşillikleri yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım ,İncir,kırmızı ve sivri biberimizi istediğiniz büyüklükte doğrayalım badem ve cevizlerimizi de iri parçalar halinde doğrayalım salata kasemizin içersinde tüm malzememizi karıştıralım ve salatamızın sosu için limon , zeytinyağ ve koruk ekşisi sosunu ( nar ekşisi de kullanabilirisiniz o haliyle de nefis oluyor ) ilave edip arzunuza göre baharatla da tatlandırabilrisiniz…
Afiyetler Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder