23 Şubat 2016 Salı

Ana Ocağı Sağlıklı Hamburger Yapımı



Köfte için malzemeler 
  • 1 kilo yağsız dana kıyma 
  • 4 adet yumurta büyüklüğünde soğan 
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Hamur için 
  • 6 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket maya
  • Iki çay kaşığı tuz
  • Yoğurt 
  • Susam
dogal saglikli hamburger tarifi

Hazırlanışı
1-Hamurumuz  için unu genişçe bir kaba alıp ortasını açıyoruz ve ortasına sütü döküyoruz. Yavaşça sütü un ile yoğurmaya başlıyoruz.

2- Ardından mayayı ekliyoruz. Mayadan sonra tuzu ekliyoruz ama tuz kesinlikle mayanın üzerine gelmemeli yoksa  hamur ekşimez.

3- Tüm malzemeleri  karıştırarak  kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz ve kabın üzerine poşet geçirip mayalanması için beklemeye alıyoruz.

4-Köftemiz için kıymamızı ve rendelenmiş soğanımızı, önceden ıslatılmış ekmeğin içini ve diğer malzemeler ile yoğuruyoruz.

5-Eğer soğanlar büyük ise 2 adet kullanınız. Ayrıca istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz. Bu tarif çocuklara yapıldığı için çok az baharat kullanıldı.

6-Köftelere şekil verip kızgın  tavada arkalı önlü  kızartıyoruz. Şekil verme işlemini kavanoz kapağı ile yapabilirsiniz. Yani kapağın içine kıymayı doldurun kalınlığı ve büyüklüğü bu şekilde ayarlayın.

7-Hamurları  rulo şeklinde  açıyoruz  ve bıçak  ile kesiyoruz, içe doğru  toplayıp  beze yapıyoruz ve fırın  tepsisine diziyoruz. Kısacası mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.

8-Hamurların üzerine yoğurt sürüp susam ile süslüyoruz.

9- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişmiş ve dinlenmiş ekmekleri ortadan ikiye bölüyoruz. En alta peynir üstüne köfte sonra soğan en son domates ve kıvırcık yaprağı ile ekmeğin üstünü kapatıyoruz. Mis gibi ev yapımı hamburgerimiz hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder