
Malzemeler
- 250 gram yaş kadayıf
- 80 gram bitter çikolata
- Hindistan ceviz
1-İki malzeme ile yapılan bu tatlı için öncelikle kadayıfları tavaya alıp veya fırınlayıp iyice kızartıyoruz.
2-Nar gibi kızaran kadayıfları genişçe bir kaba alıyoruz ve ince ince kırıyoruz.
3-Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve kadayıfların üzerine döküyoruz.
4- Kadayıflı çikolatayı hızlıca yoğuruyoruz ve hiç beyazlık bırakmıyoruz. Yoğurma işlemi hızlı olmalı çikolata donabilir.
5-Kadayıf ve çikolata iyice birbirini tutunca fincanlara doldurup şekil verip ters çeviriyoruz.
6-10 dakika buzdolabında bekletiyoruz ve çıkarıp hindistan ceviziyle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Benmari usulü :Tencereye su doldurulur ve içine daha ufak tencere koyulur. Ufak olan tencerenin içine çikolatalar koyulur ve ocak yakılır. Sıcaklığın etkisiyle çikolatalar erir.Buna benmari usulü denir.




0 yorum:
Yorum Gönder