- 1 tam tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı köri baharatı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı beyaz un
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Sıvı yağ
1-Tavuk etini önce bıçakla kuşbaşı doğrayıp sonra satırla kıyma haline getiriyoruz. Bunun için marketlerde kıyma çektirebilirsiniz.
2-Bir kaba kıyma, yumurta, sıvıyağı ve baharatları eklenip iyice yoğuruyoruz harç haline getirip köfte yapıyoruz.
3-Köfteye yuvarlak şekil verip önce beyaz una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son da galeta ununa batırıyoruz.
4-Ardından kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.




0 yorum:
Yorum Gönder