23 Şubat 2016 Salı

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi


Malzemeler

3-4 tane ortaboy patlıcan
3-4 tane ortaboy domates
5-6 tane sivribiber
1 baş soğan
5-6 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp, tamamen soyun(alacalı olmasın). Ve kesmeşeker büyüklüğünde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Bir çelik tencereye önce patlıcanları, üzerine sırasıyla soğan, sarımsak ve domatesleri koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını üzerine gezdirin. Tencereyi en kısık ayardaki ocağa koyup, kapağını kapatın. 15-20 dakika hiç kapağı açmayın. Sebzeler suyunu salacaktır. Daha sonra arada bir kapağı açıp karıştırarak, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder