22 Şubat 2016 Pazartesi

Zebra Kek (Ebruli Kek) Tarifi

 
Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. Yalnız yumurta oda sıcaklığında olmalıdır. Daha sonra süt, sıvı yağ ekliyoruz ve çırpıyoruz. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp eleyerek harca katıyoruz.Bildiğimiz kek hamurunu oluyor. Ben kakaolu veya sade kekimi böyle yapıyorum, siz istediginiz gibi yapın. Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz, birisine kakaoyu ekliyoruz. Elimizde iki harç oluyor birisi kakolu diğeri sade. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasından başlayarak hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını döküyoruz. (yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı sade). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıya  aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede kekimizi pişiriyoruz.Afiyet olsun...

NOT: Şeker miktarını damak tadınıza göre ekleyip azaltabilirsiniz.

 
 
 
 
 


0 yorum:

Yorum Gönder