
Malzemeler
- 2 yumurta akı
- Yarım su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Fındık
Hazırlanışı
2-Burdaki amaç yumurtanın pişmesini ve şekerin erimesini sağlamak.
3-Yaklaşık iki dakika cam kase kaynayan suyun buharın da olmalıdır. Ardından yumurta akını ve şekeri iyice pofuduk olması için mikserle çırpıyoruz.
4-Diğer yanda şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
5-Pofuduk olan karışımından krem şanti sıkma torbasına dolduruyoruz ve kaynayan şerbete sıkıyoruz. Büyüklüğü yumurta kadar olmalı.
6-Arkalı önlü pişirdikten sonra üzerini isteğe göre fındık ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder