23 Şubat 2016 Salı

Pastane Fındıklı Şerbetli Beze Tarifi

pastane beze tarifi

Malzemeler

  • 2 yumurta akı 
  • Yarım su bardağı şeker 
  • 2 damla limon suyu
Şerbeti için 
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Üzerine 
  • Fındık 
Hazırlanışı 

1-Yumurta aklarını ve şekeri bir cam kaseye alıp çırpamaya başlıyoruz ardından cam kaseyi ocakta kaynayan suyun buharına koyarak çırpma işlemini sürdürüyoruz.

2-Burdaki amaç yumurtanın pişmesini ve şekerin erimesini  sağlamak.

3-Yaklaşık iki dakika cam kase kaynayan suyun buharın da olmalıdır. Ardından yumurta akını ve şekeri iyice pofuduk olması için  mikserle çırpıyoruz.

4-Diğer yanda şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.

5-Pofuduk olan karışımından krem şanti sıkma torbasına dolduruyoruz ve kaynayan şerbete sıkıyoruz. Büyüklüğü yumurta kadar olmalı.

6-Arkalı önlü pişirdikten sonra üzerini isteğe göre  fındık ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder