Bu
koftelere benzer kofteleri Berkeley’deki Herbivore yapiyordu, sanirim
Colleen de onlardan esinlenmis. Tarif internete dustugune gore ben de
sizinle paylasayim. Tarifin aslinda soya sosu var, bence bizim damak
tadimiza tuz daha cok yakisiyor. Bu arada hazir kirmizi pancar almisken,
saplarini da mutlaka degerlendirin. Bir-iki tane pancari da firinda
kizartmak icin birakin, enfes oluyor.
Kirmizi pancar koftesi
2 adet kirmizi pancar (cig, rendelenmis)
1 bardak haslanmis ak dari (veya kinoa)
1 bardak aycicegi cekirdegi ici
1/2 bardak susam
1 adet sogan
1/2 bardak islatilmis ve iyice sikilmis ekmek ici (veya galeta unu)
3 corba kasigi tam bugday unu
3 corba kasigi maydanoz
3-4 dis sarimsak
1/4 bardak sivi yag
kirmizi toz biber
soya sosu (veya tuz)
Un disinda tum malzemeleri karistirip yogurun. Dagilmayan bir harc
elde edene kadar un ekleyin. Firinda 190 C’de takriben toplam 25-30
dakika pisirin. Pisirme suresinin yarisinda, yani takriben 15 dakika
gecince, spatula ile dikkatlice ters yuz edin. Pisirme kagidi
kullanirsaniz isiniz cok daha kolay olur. Diger taraf ta pisince
firindan cikarip sicak servis edin.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder