- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket bitter çikolata
- 250 gr tereyağı
- Sıvı yağ
1-Yumurtanın akı ve sarısını ayırıp ayrı ayrı karıştırma kablarına alıyoruz.
2-Pudra şekerinin yarısını yumurta aklarına ekleyip bembeyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
3- Beyazların daha iyi köpürmesi için pudra şekerini eklenmeden yumurta akını biraz çırpıyoruz.
4-Pudra şekerinin diğer yarısını yumurta sarılarına ekleyip çırpıyoruz.
5-Daha sonra çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz.
6-Erimiş çikolata ve tereyağı karışımını yumurta sarılarına yavaşça ekliyoruz. Eğer yavaş eklemezsek yumurta pişer.
7-Çikolata ve yumurta sarısı karışımına yumurta aklarını da yavaşça ekleyip karıştırıyoruz.
8-Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip üzerine sıvıyağ sürüyoruz. Harcı kalıba döküyoruz ve 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
9-Pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.








0 yorum:
Yorum Gönder