

Pilav İçin Malzemeler:
2su bardağı pirinç
3su bardağı su
1kavanoz konserve garnitür (Vallahi ben bebekle uğraşırken bir yandan da garnitür hazırlayamadım. Siz dilerseniz kendiniz de haşlayabilirsiniz.)
2yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Köftesi İçin:
400gr kıyma
1adet rendelenmiş soğan
1yumurta
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sıvıyağ (Köfteleri kızartmak için)
Domates Sosu İçin:
3adet rendelenmiş büyük domates
1tatlı kaşığı biber salçası
1adet küp şeker
2diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Yapılışı:
-Öncelikle pirincimizi iyice yıkayıp üzerine sıcak su dökelim ve bir kenarda bekletelim.
-Köftemizi yoğuralım ve biraz bozdolabında dinlendikten sonra sulu köfteden birazcık iri olacak şekil minik minik yuvarlayalım.
Az sıvıyağda her tarafı kızarana dek pişirelim.
-Köfteler dolapta dinlenirken domates sosumuzu yapalım. Zeytinyağında sarımsaklarımızı şöyle bir çevirelim ve biber salçasını ekleyelim. Ardından domates, küp şeker ve tuzumuzu da ilave edip domatesler suyunu çekene dek pişirelim.
-Kızarttığımız köftelerimizi pişen domates sosumuzun içine alalım ve birkaç dakika birlikte pişirip altını kapatalım.
-Pirincimizi süzelim ve tuzunu da ekleyip tereyağında güzelce kavuralım. Suyumuzu ilave edip garnitürümüzü de koyalım ve pilavımızı pişirelim. Piştikten sonra üzerine havlu peçetemizi kapatıp demlenmeye bırakalım.
-Ve sunum aşaması :) Herhangi bir kek kalıbına (ben kalpli kek kalıbı kullandım) pilavımızı koyalım ve servis edeceğimiz tabağımıza çevirelim. Üzerini soslu köftemizle süsleyelim. Son dokunuşu da ince kıyılmış maydanozla süsleyerek verelim.
Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder